Severna Grčka - Ekskurzije i izleti

Područje severne Grčke i sam Halkidiki obiluje interesantnim mestima koje treba videti. Ako za stacioniranje i smeštaj u Grčkoj izaberite naš hotel Zephyros, u blizini mesta Polohrono, mi ćemo Vam letovanje učiniti interesantnim i organizovati izlete i obilazak nekih najzanimljivijih destinacija.

Solun

Pored samog Halkidikija, poluostrva poznatog po kristalno bistroj, toploj i tirkizno plavoj vodi, koga krase predivne peščane plaže, tu je i Solun, najveći grad i luka ovog dela Balkana i drugi po veličini u Grčkoj. Ovaj prelep mediteranski biser osvojiće Vas svojim trgovima, kafeima i restoranima, ali i mogućnošću za fenomenalnu kupovinu.

Pećina Petralona

Ono što morate obavezno obići je pećina Petralona sa čudesnim stalaktitima i stalagmitima u kojoj je pronađena neandertalska lobanja stara 70.000 godina.

Manastir Meteori

Čuveni u svetu su i Meteori, manastiri na vrhu stena na koje pogled svakog ostavlja bez daha.

Sitonia i Atos

U obilazak drugog i trećeg prsta poluostrva Sitonia i Atos, koji zajedno sa Kasandrom čine Halkidiki, vodićemo Vas piratskim jedrenjakom na celodnevni izlet. Videćete mala ribarska mesta i vinograde iznad mondenskog letovališta Porto Caras na Sitoniji, kao i manastire Svete Gore na Atosu.


Poluostrvo Kasandra
(Gde na kupanje, večeru i u provod)


Plaže

Poznata turistička mesta Kalitea, Polihrono, Hanioti i Pefkohori imaju lepe uređene gradske peščane plaže. Ali ukoliko želite da pobegnete od gužve i uživate u pustinjski sitnom pesku i uvek čistoj vodi onda posetite neku od sledećih popularnih plaža koje se nalaze van naseljenih mesta:

Sunny beach – Nalazi se na samom početku Kasandre sa druge strane u odnosu na gore pomenuta mesta. To je najlepši turistički kompleks sastavljen od velike marine i luksuznih hotela, kompleksa bungalova i apartmanskih naselja. Ovde ćete uživati na velikoj peščanoj plaži i u mnogobrojnim kafeima, restoranima i buticima nanizanim oko marine u kojoj se ljuljuškaju usidrene skupocene jahte i jedrenjaci.

Golden beach – Ova peščana plaža se nalazi na 3 km od Pefkohorija ka mestu Paljuri. Ima dva lepa bara na plaži i dosta mesta bez ležaljki, gde je slobodan pristup.

Xenia beach  - Ova plaža poznata je i pod nazivom Blue fish beach, a dobila ga je po jednom od barova koji se nalazi u centralnom delu plaže. Ovo je verovatno najlepša i najveća peščana plaža koja se nalazi u velikoj uvali sa nekoliko barova, veoma sitnim peskom i uvek prozirno čistom vodom. Nalazi se nekoliko kilometara dalje od Golden beach-a, na putu između Pefkohorija i Paljurija, a bliža je Paljuriju.

Primorski gradići na Kasandri

U svakom mestu na ovoj obali ćete pronaći puno taverni i kafića, kao i radnji sa suvenirima, a mi posebno preporučujemo da obiđete Afitos. U njegovom starom jezgru od kamenih kuća i uličica, sa predivnim panoramskim trgom sa nizom restorančiča i kafea iz kojih se pruža najlepši pogled na ceo zaliv, najbolje ćete osetiti šarm pravog Mediterana.

Restorani i kafići

Koje god mesto na prvom prstu Halkidikija da odaberete za šetnju, večeru ili provod, pronaći ćete dovoljno ribljih taverni, kafića i restorana sa internacionalnom kuhinjom koji će zadovoljiti sve vaše želje i čula.

Klubovi i diskoteke

Centralno mesto noćnog provoda je plato koji se nalazi na izlazu iz mesta Kalitea prema Kriopigiu gde su skoncentrisani noćni klubovi i diskoteke u kojima se sakupljaju svi oni koji su raspoloženi za ludi noćni provod sa cele Kasandre. Vikendom čak i dobar deo Solunanja dolazi baš ovde da potraži zabavu i uživa.

Aparthotel Zephyros Halkidiki